Képzőművészet-terápia SAVARIA

A művészet a belső lelki folyamatokra hat, öngyógyító erővel rendelkezik. Itt nem a művészi teljesítmény a cél, hanem maga az alkotói folyamat kapcsán felszabaduló benső erő, és a munka során átélt katarzis.

p4290025.jpg

A gyermekterápiák fontossága abban nyilvánul meg, hogy a gyermek életkori sajátosságokból kifolyólag nem mindig tudja pontosan verbalizálni amit szeretne nekünk, felnőtteknek elmondani. Ebben segítenek a célzott rajzi foglalkozások.  Az ember sajátos tulajdonsága, hogy kicsi korától rajzol, használva ezt saját maga kifejezésére. A gyermekek így tudatják, hogy mi történik velük, hogyan élik meg kicsiny életüket: bánatukat, örömüket, az őket érdeklő témákat így fejezik ki.

Ebben segít a képzőművészet-terápia, hogy a rajzelemzések által megérthessük, hogy mi történik velük, bennük, mi húzódik meg az iskolai rossz teljesítmény, esetleg a magatartás-beli problémák hátterében.

Mai világunkban az oktatás teljesítményorientálttá vált, irreálisan elment az irány a reál tárgyak felé. A művészeti foglakozásokra kevesebb lehetőség nyílik az oktatás keretein belül. Ennek kiegészítésére szolgálnak ezek a művészeti foglalkozások. A kreativítás fejlesztésével, az agyféltekék egyenlő használatával fejlesztjük gyermekünk teherbírását, az iskolai megfelelés által okozta stresszt csökkentjük, valamint megadjuk számára a lehetőséget, hogy felnőtt korban megfeleljen a munkahelyi kihívásokkal szemben. Egy gondolkodó, innovatív, rugalmas felnőttet nevelhetünk gyermekünkből a művészeti nevelés hozzáadásával, aki jobban tud reagálni az élet adta változásokra.

Gyermekünket segíthetjük:

  • iskolai teljesítmény javításában, fokozásában;
  • magatartásbeli problémák esetén;
  • sajátos nevelési igényű gyermekeknek;
  • családi problémák kezelésében, feldolgozásában (válás, szülő elvesztés, betegség, stb.);
  • a rugalmasság, kreativitás fejlesztésére;
  • hogy teljes, egészséges felnőtté válljon.

A foglalkozások egyénileg és csoportosan is működnek. Az első találkozás alkalmával szülői konzultáció szükséges, ahol megkérem a szülőket, hogy beszéljenek gyermekükről, családjukról, valamint az általuk észlelt problémáról. A továbbiakban a gyermekkel foglalkozom, de amennyiben szükséges a szülőket is bevonjuk a foglalkozásokba. A foglalkozások időtartama egy óra.

A szülői konzultáció ingyenes, a szülő ez után dönti el, hogy szeretné-e gyermekét hozni a foglalkozásokra.

Árak: egyéni foglalkozás: 3000 Ft/ óra

          csoportos foglalkozás: 2000 Ft/óra

Csoportos foglalkozás esetén a csoportlétszám max. 8 fő.

Egyéni foglakozásra bejelentkezés szükséges.


kiadvany1.jpg


gyermekfirka.jpgWeblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 1
Heti: 17
Havi: 292
Össz.: 135 674

Látogatottság növelés
Oldal: GYERMEKTERÁPIÁK
Képzőművészet-terápia SAVARIA - © 2008 - 2024 - muveszetterapia-szhely.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »